Met dank aan fotograaf Nele Holemans (@capturingmylife.nele)
Met dank aan fotograaf Nele Holemans (@capturingmylife.nele)
De mok waarmee mijn handletteravontuur begon.
De mok waarmee mijn handletteravontuur begon.

Hallo!

Leuk dat je hier langskomt!

Ik ben Veronique (of Vero) en verzot op letters.

Handlettering kwam in maart 2017 eerder toevallig op mijn pad. Op de creatieve beurs "Creative Life" leerde ik in een mini workshop van 30 minuten mooie letters tekenen op een mok. Dat was het begin.

"Take a break" schreef ik op de mok. Mijn lijfspreuk in die periode. Ik had net de pauzeknop ingedrukt op mijn werk. Dat was nodig, want ik kreeg al een tijdje signalen van mijn lichaam: chronische hyperventilatie, hartkloppingen, hoofdpijn en allerlei vage klachten.

Ik nam een jaar loopbaanonderbreking en zo deed ik mezelf tijd cadeau: tijd om stil te staan, om te zorgen voor mijn gezin, maar ook voor mezelf. Tijd voor een nieuwe hobby: creatief bezig zijn met letters.

Ik deed inspiratie op via Instagram en ik volgde workshops, vooral in Nederland. Het handlettervirus had me stevig te pakken en ik wou dit graag kunnen doorgeven aan anderen. Van het één kwam het ander: mijn nieuwe hobby werd een bijberoep in juni 2018.

Sindsdien is een groot stuk van mijn vrije tijd gevuld met letters. En dat sluit dan weer naadloos aan bij één van mijn kinderdromen: "schrijfster worden". 

Kwam handlettering eerder toevallig op mijn pad? Of denk jij net als ik dat toeval niet bestaat?

Laat het me weten. Ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs,

Vero x