Foto door Nele Holemans (bold.nele)
Foto door Nele Holemans (bold.nele)
De mok waarmee mijn handletteravontuur begon.
De mok waarmee mijn handletteravontuur begon.

Hallo!

Leuk dat je hier langskomt!

Ik ben Veronique (of Vero) en verzot op mooie letters en inspirerende spreuken.

Handlettering kwam in maart 2017 eerder toevallig op mijn pad. Op een creatieve beurs in Utrecht (NL) leerde ik mooie letters tekenen op een mok. Dat was het begin. "Take a break" schreef ik op de mok. Erg toepasselijk in die periode.

Ik had net de pauzeknop ingedrukt op mijn werk. Dat was nodig want ik kreeg al een tijdje signalen van mijn lichaam: hartkloppingen, hoofdpijn en duizeligheid. Kwaaltjes die later gelinkt werden aan chronische hyperventilatie.

Ik nam een jaar loopbaanonderbreking. Zo kreeg ik tijd voor mezelf en kon ik op zoek gaan naar energiegevers. Al snel bleek dat ik rust en ontspanning vond in het creatief bezig zijn met letters.

Ik deed inspiratie op via Instagram en ik volgde workshops, vooral in Nederland. Het handlettervirus had me stevig te pakken en ik wou dit graag kunnen doorgeven aan anderen. Van het één kwam het ander: mijn nieuwe hobby werd een bijberoep in juni 2018 en ruim 5 jaar later (in oktober 2023) waagde ik de sprong naar het voltijds ondernemerschap.

Sinds 2017 is een stukje van mijn leven gevuld met letters. En dat sluit dan weer naadloos aan bij één van mijn kinderdromen: "schrijfster worden".

Kwam handlettering eerder toevallig op mijn pad? Of denk jij net als ik dat toeval niet bestaat ;-)

Liefs,

Vero x